Activiteiten loopse hond
Honden fases Puber Senior Verzorging Verzorgingstips Volwassen

Activiteiten met een loopse hond!

Vorige maand was het weer feest bij ons thuis, Xena was weer loops. We willen haar graag laten helpen maar hebben daar nog geen geschikt moment voor gevonden dus moesten we weer door die loopsheid heen. Gelukkig had ze er deze keer veel minder last van maar je bent toch beperkt als je hond loops is. Je hond moet vaak even haar energie kwijt maar een rondje in het bos is niet het beste idee met een loopse hond. In deze blog deel ik mijn tips voor leuke activiteiten met een loopse hond!

Wandelen:

Als je hond loops is dan raad ik je aan om je hond altijd aan de lijn te houden en losloop gebieden en uitlaat veldjes een beetje te mijden. Maar er zijn nog zoveel andere plekken waar je lekker met je hond kan wandelen. Loop is een rondje in de woonwijk of loop naar je beste vriendin. Het is goed voor je eigen beweging, je hond kan haar energie kwijt en je als je een andere hond tegen komt dan kan je die hond nog een beetje mijden. Ook zijn er vast in jouw buurt andere leuke plekken waar je niet zoveel andere honden tegen komt. Denk in oplossingen ipv problemen :).

KONG:

Dit is echt onze ultieme tip! Zonder KONG zouden wij de loopsheid niet door komen. Koop een leuke KONG, tegenwoordig heb je niet alleen de standaard KONG maar bijvoorbeeld ook de KONG Quest. Vul hem met iets lekkers of maak een lekker recept voor je hond en stop deze in de KONG. Geef de KONG aan je hond en die vermaakt zich wel een tijdje! Helemaal bij de KONG Quest duurt het wel eventjes voor dat al het lekkers eruit is. Wil je meer lezen over de KONG Quest? Klik dan hier.

Snuffelmat:

Een snuffelmat is echt een ideale manier om je hond lekker bezig te houden. Je kan ze vaak online kopen, wij verkopen ze ook in de gehaakte versie. Klik hier om deze te bekijken of te bestellen. Maar ze zijn er ook met fleece stroken. Deze kan je online kopen maar op internet vind je ook heel veel DIY’s zodat je lekker zelf aan de slag kan gaan. In een snuffelmat kan je allemaal lekkere snoepjes verstoppen. Het is heel goed om je hond op een leuke manier bezig te houden zodat hij zich niet gaat vervelen.

Trainen:

Al is het nu misschien niet de beste periode om een hele ingewikkelde oefening aan te leren aan je hond. Je kan natuurlijk wel met je hond de commando’s blijven herhalen die je hond al kent! Probeer je hond niet teveel uit te dagen zodat je frustratie voorkomt maar het is wel een leuke bezigheid om te doen en om je hond lekker bezig te houden!

Kijk vooral goed naar je hond. Heeft jouw hond meer behoeft aan relaxen, slapen en rustig aan doen laat haar dan ook gewoon haar gang gaan! Een loopse hond is geen feestje maar als je er goed mee omgaat dan is er niet veel aan de hand! De vorige keren wou Xena graag met rust gelaten worden maar de afgelopen keer was ze gewoon nog best actief en merkte we qua gedrag geen verschil met normaal. Ik ben ook heel erg nieuwsgierig naar jullie ultieme tip! Dus heb jij een tip voor een leuke activiteit met een loops hond? Laat ze dan zeker achter op ons Instagram account! Zie ik je daar?

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

 1. Bedankt voor de tips! Onze Evie is nu ook loops en ze wil dolgraag zwemmen in de vijver in de buurt, maar haar loslaten is vragen om moeilijkheden.

  1. Hi Kim!
   Graag gedaan! Het is even een vervelende periode. Helemaal met het warme weer maar als we er weer vanaf zijn dan zijn we het zo vergeten.
   Succes ermee!
   Groetjes,
   Shelley en Xena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *