Huisdier of voer?
Opvoedtips Verzorging Voeding & Snacks

Huisdier of hondenvoer?

Een lastig onderwerp als je het mij vraagt! Is je konijn een huisdier of hondenvoer? Zoals vele van jullie weten hebben wij niet alleen Xena als huisdier maar lopen er ook nog 2 konijnen in ons huis rond! Vaak zie ik dat er in hondenbrokken konijn verwerkt is en je kan zelfs konijnenoren vinden in de dierenwinkel. Maar hoe ga je hier mee om? Laat je jouw hond konijn eten als je ook konijnen hebt als huisdier? Kortom is een konijn een huisdier of hondenvoer?

Wat ik niet eet, eet Xena ook niet!

Wij zullen thuis nooit konijn of iets wat daar op lijkt eten. Ook niet met bijvoorbeeld kerst. Een regel die ik hier in huis hanteer is als ik het niet eet dan eet Xena het ook niet. Misschien is het een beetje egoïstisch want het kan zo maar zijn dat Xena konijn wel heel erg lekker vindt. Toch kan ik het niet over mijn hart krijgen om dit aan haar te geven. Niet als het verwerkt is in brokken en al helemaal niet als het “zichtbaar” konijn is. Maar toch geef ik Xena bijvoorbeeld wel kip of rund. Hier heb ik dan weer veel minder moeite mee, waarom? Ik denk omdat wij zelf ook kip en rund eten…

Moet het verkoop van konijn verboden worden?

Als het aan mij ligt wel… maar heel veel mensen zullen het hier misschien niet met mij eens zijn. We zien een konijn als knuffeldier, als huisdier. Waarom zou je dit willen opeten? Ik zal ook zeker geen producten aannemen via een samenwerking waar konijn in zit. Soms gebeurt het wel is dat we toch iets opgestuurd krijgen waar konijn in zit. Dit geven we dan eigenlijk altijd weg aan hondjes in onze omgeving.

Ik ben heel erg benieuwd hoe jij hier in staat? Zou jij je hond konijn geven als je zelf 2 lieve knuffeltjes in huis hebt? Vind jij dat je hond konijn echt nodig heeft? Of kan hij dit ook best missen? Ik ben echt heel nieuwsgierig naar jullie reactie. Laat hem daarom zeker achter via ons Instagram account. Wil je ook graag weten wat onze mening is over je hond buiten achter laten bij een supermarkt? Klik dan hier. Heb jij nog een onderwerp waar je echt graag onze mening over wilt weten? Laat het dan ook zeker eventjes weten!

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *