Oververhitting
Op stap met je hond Verzorging Verzorgingstips

Je hond vervoeren met de auto, wat is de beste manier?

Je hond vervoeren met de auto, wat is nou de beste manier omdat te doen? Als je een hond hebt dan is de kans heel erg groot dat je jouw hond een keer mee wil nemen in de auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dierenarts, het bos of naar familie.
Eigenlijk gaat je hond heel vaak mee in de auto maar wat is nou de beste en de veiligste manier om je hond te vervoeren?
In deze blog ga ik jullie vertellen welke mogelijkheden er zijn en ik ga vertellen welke methode wij gebruiken.

Bench:

Wij gebruiken eigenlijk altijd de bench in de auto om Xena te vervoeren. Wij vinden dit de makkelijkste en de beste manier om haar mee te nemen. Je kan de bench in de achterbak zetten en je hond zit dan veilig in de bench. Natuurlijk kan er in de bench ook iets gebeuren als je een ongeluk krijgt maar het is wel minimaal. Het gebruik van stoffen benches is wel af te raden dit komt omdat het materiaal niet stevig genoeg is mocht je toch een ongeluk krijgen.

Een tuigje:

Er zijn ook speciale verlengstukken voor aan een tuigje die je kan kopen in de dierenwinkel. Je kan deze gebruiken op de achterbank. Je klikt het verlengstuk in de gordelhouder. Zorg er wel voor dat je het verlengstuk kort houd zodat de hond geen gekke bewegingen kan maken op de achterbank. Ook is het aan te raden om het verlengstuk te gebruiken in combinatie met een tuigje en niet met een halsband.

Achterbak:

Vooral mensen met grotere honden gebruiken de achterbak om de hond te vervoeren. Dit is natuurlijk een perfect oplossing als je een grote achterbak hebt. Zorg wel voor een rek tussen de achterbank en de achterbak zodat de hond niet over de stoelen kan springen. Dit is voor jou en de hond veiliger.

Andere tips:

Zorg ervoor dat je altijd een goede ventilatie in de auto hebt voor de hond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de airco of een raampje die je een beetje kan open zetten. Mocht je geen airco hebben dan heb je ook speciale auto ventilatoren. Deze kan je in de sigaretten aansteker steken en dan heb je toch goede ventilatie voor je hond en je hebt niet meteen een andere auto nodig.

Ook raad ik je af om je hond zijn kop uit het raam te laten steken. Heel veel honden vinden dit erg leuk en je ziet ook leuke filmpjes op Youtube voorbij komen maar het is niet echt verantwoordelijk. Als je dit doet dan heeft de hond een grotere kans op oor en oogontsteking. Ook kunnen kleine hondjes uit de auto springen en dat wil je natuurlijk helemaal niet.

 

Kortom het is super handig om je hond mee te kunnen nemen in de auto maar je moet er wel goed over nadenken hoe je jouw hond wilt vervoeren. Ik hoop dat ik je met deze tips een beetje verder heb kunnen helpen! Heb je nou nog meer tips of wil je laten weten hoe jij je hond vervoert? Laat dan snel even een reactie achter.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Bedenk hoe je jouw hond wilt vervoeren als je hem ophaalt. Wil je hier meer over lezen? Check dan snel ons artikel over het vervoeren van een hond. https://hondenwereldonline.nl/hond-vervoeren-auto-is-beste-manier/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *