Xena dierenarts
Opvoedtips Verzorgingstips

Medicijnen van de dierenarts, is dat altijd wel nodig?

Een paar maanden geleden schudde Xena de hele tijd met haar koppie en liet ze 1 oortje hangen. Ze zat de hele tijd te krabben en ik werd steeds stukje bij beetje bezorgder om haar. Ik zocht op internet wat het zou kunnen zijn en ik besloot om toch even langs de dierenarts te gaan.

Bij de dierenarts

Bij de dierenarts aan gekomen leek het al een stuk minder erg (wie heeft dat ook altijd?). De dierenarts keek Xena haar oortje na en kon niets vinden. Haar oor zag er schoon uit en er zat niets geks in haar oortje. Maar toch kregen we medicijnen mee om haar oortje te druppelen. Maar waarom is dat nodig? Is het iets commercieels? Zodat de dierenarts meer verdient aan jouw consult of is het echt nodig?

Mijn mening

Wij hebben dit wel vaker mee gemaakt dat je (naar mijn idee) onnodig medicijnen krijgt bij een dierenarts die je eigenlijk helemaal niet gebruikt omdat Xena er al snel geen last meer van had. Ook hoor ik dit vaker in mijn omgeving waardoor ik zelf soms het gevoel krijg dat het een commercieel ding is. Ik wil niet zeggen dat medicijnen altijd overbodig zijn! In tegendeel zelfs! Ik denk zelfs dat het in de meeste gevallen echt nodig is en het je huisdier beter kan maken maar in sommige kleine gevallen vraag ik me af of het echt nodig is. Een dierenarts verdient natuurlijk op jouw consult maar hij verdient het meeste aan de medicijnen die hij verkoopt. Kijk maar is, een consult is bij onze dierenarts €27,50 maar de medicijnen zijn meestal net zo duur als het consult. Als hij geen medicijnen zou bij verkopen dan zou hij de tent snel dicht kunnen gooien.

Conclusie

Achter de waarheid kom je toch nooit en per dierenarts zal het ook heel erg verschillen. Ik denk dat in sommige gevallen er ook een commercieel belang is bij het verkopen van medicijnen. In de meeste gevallen zal je hond het natuurlijk nodig hebben en als een dierenarts dit voor schrijft zal ik het persoonlijk altijd mee nemen. Ik heb namelijk alles over voor Xena. Maar in sommige gevallen ben ik wel heel terug houdend met het geven van deze medicijnen. Ik ben heel erg benieuwd of jij ook zo’n situatie hebt mee gemaakt en hoe jij hier toen mee om bent gegaan! Heb je de medicijn ook echt gegeven? Heb je ze überhaupt mee genomen? Laat het me zeker eventjes weten.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *