stellingen
Opvoedtips Verzorging Verzorgingstips

Welke stelling over honden is nou waar en welke totaal niet?!

Je hoort altijd zoveel verhalen over honden en de feitjes daarom heen maar kloppen die wel altijd? Welke stelling is er nou waar en welke niet? Een lastig onderwerp als je het mij vraagt! Daarom hebben wij een aantal stellingen voor jullie beschrijven met de daarbij behorende antwoorden! Jullie konden allemaal het template invullen en plaatsen in jullie story en vandaag komen we er achter hoeveel kennis jij hebt van honden! Tag ons ook zeker in jouw resultaten.

Alle honden moeten een paspoort hebben als je de hond ophaalt bij de fokker of bij een asiel.

Het is (helaas) nog niet verplicht om een paspoort te hebben voor je hond. Elke goede fokker zal altijd een paspoort voor je regelen maar een vaccinatie boekje is eigenlijk al genoeg. Dit geldt wel alleen als je in Nederland blijft. Besluit je om naar het buitenland te gaan dan heb je wel een geldig reisdocument nodig met daarin het chipnummer van je hond en het bewijs dat je hond is gevaccineerd tegen Rabiës. Ze zijn in Nederland wel bezig om dit voor alle nieuwe honden eigenaren in te voeren. Het zal dan gaan om nieuwe hondjes die worden geboren en hond die geïmporteerd worden naar Nederland. Dit zal in 2020 worden ingevoerd.

Honden moeten alleen gechipt worden als een hond mee gaat naar het buiten land.

Dit klopt niet. Alle honden in Nederland moeten sinds 2013 gechipt zijn. Pups die na 2013 geboren zijn moeten binnen 7 weken na de geboorte worden gechipt en binnen 8 weken moet dit nummer ook geregistreerd worden bij een speciale databank. Het chipnummer moet beginnen met de landcode voor Nederland (538). Voor de rest ben je verplicht om het gehele leven van je hond alle informatie up to date te houden. Dus als je bijvoorbeeld gaat verhuizen dan ben je verplicht om dit door te geven aan de databank waar jouw hond geregistreerd staat.

Honden hebben alleen kauw behoefte als ze een pup zijn.

Dit klopt niet. Wij hebben geleerd van Braaaf.nl dat elke hond ongeveer 30 minuten kauwbehoefte heeft per dag! Als je jouw hond een lekker botje geeft waar hij 30 minuten per dag op kan kluiven dan is je hond een stuk relaxter, gezonder en gelukkiger. En nog 1 voordeel, hij laat jouw spullen voortaan met rust!

Je bent verplicht om je hond in te laten enten.

Dit is niet waar. Het is niet verplicht om je hond te laten in enten in Nederland. Als je de grens over gaat gelden wel andere regels en kan het wel verplicht zijn om je hond in te enten tegen bepaalde ziektes. Bijvoorbeeld Rabiës. Het is natuurlijk wel verstandig om dit wel te doen. Ik raad je dan ook niet aan om je hond niet in te enten. Wil je niet altijd in enten dan kan titeren ook nog een optie zijn.

In sommige gemeentes bestaat er geen hondenbelasting.

Dit klopt! Er zijn gemeentes waar ze geen hondenbelasting hebben (bij ons helaas nog wel). Deze gemeentes stellen vaak een opruimingsplicht in en daar hoef je dus geen extra kosten te betalen.

Je hond mag altijd los lopen binnen de bebouwde kom.

Dit klopt niet. Je hond mag niet los lopen binnen de bebouwde kom behalve op de daarvoor aangegeven plaatsen. Laat je jouw hond toch wel los lopen dan kan het zijn dat je een boete ontvangt. Hoe hoog deze is dat ligt aan de gemeente.

Ik ben heel nieuwsgierig naar hoeveel antwoorden jij goed had! Laat je het ons weten via ons Instagram kanaal? Tot daar! Wil je nou meer lezen over de blog in samenwerking met Braaaf? Klik dan hier.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *