Aangelijnd wandelen
Adjani van TySy fotografie Gastblogs Onze gastbloggers Op stap met je hond

5 favoriete wandelroutes in Nederland

Wat is er nou heerlijker dan lekker met je honden vriendje op pad te gaan. Lekker genieten van de frisse buitenlucht, de prachtige natuur en elkaars gezelschap. Nederland heeft vele prachtige plekken en Natuurmonumenten heeft door het hele lang vele mooie wandelroutes uit gezet. We zetten enkele van onze favorieten hier onder voor je op een rij. Waar ga jij graag wandelen?

 

Veluwse posbank

Wandelroute Veluwezoom / Posbank – (5,5 km) Rheden, Gelderland

Natuurgebied de Veluwe, eigenlijk zijn alle wandelingen daar een aanrader en zijn ze allemaal even mooi. Een van de favorieten blijft toch wel je rondwandeling over de Posbank. Zeker in de maanden augsutus/september als je heide mooi paars bloeit is dit een aanrader. Als je op het hoogste punt staat heb je een prachtig uitzicht, en kun je bij het paviljoen wat drinken. Ook heb je kans om de wilde paarden of ander wild tegen te komen!

 

De 14 vennenwandeling – (9,4 km) Oistwerijk, Noord Brabant

De naam zegt het al, deze rondwandeling neemt je mee langs 14 prachtige vennen in de Oisterwijkse bossen. Tijdens deze wandling kom je ook langs een leuk Boscafe, Boshuis Venkraai, waar ze een heuse DoggyBar hebben met vers water voor de hondjes.

 

Loonse Drunense Duinen

De Kapucijnenbergroute door de Loonse en Drunense Duinen – (4 km) Uden, Noord Brabant

De Loonse en Drunense Duinen is een heerlijke plek om rond te struinen. Wil je graag een uitgezette route volgen is de Kapucijnenbergroute een aanrader! Door het bos en over de grote stuifzandvlakte. Je start en eindigt bij een restaurant met terras. Als jij en je hond het leuk vinden kunnen jullie ook nog naar het hondenlosloop gebied gaan, de weg hier naar toe staat aangegeven.

 

Wandelroute Hoogtepunten Kaapse Bossen – (9 km) Doorn, Utrecht

Een heerlijke boswandeling in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, die je langs verschillende bezienswaardigheden voert. Tijdens de wandeling kom je langs een cafétje waar je even kunt pauzeren, en de route loopt ook een stukje door een hondenlosloop gebied.

 

Brunsummerheide

Wandelroute Brunsummerheide – (4,5/5 km) Heerlen, Limburg

Ook de Brunsummerheide is een aanrader in de maanden augustus en september, als de heide er mooi in bloei staat. Naast heidevelden, loop je door bos, langs vennen en over de stuifzandvlakte. Tevens is er een restaurant met terras dat uitkijkt op de heide. Je kunt vanuit daar de blauwe of groene route lopen

 

Voor meer informatie kijk op de website van Natuurmonumenten. Klik daarvoor hier.
Let op: Tijdens deze wandelingen is de hond welkom mits aangelijnd. Houdt hier dus rekening mee, uit respect voor de natuur, het wild dat er leeft en je mede wandelaars! Wil je ook nog mooie foto’s kunnen maken tijdens deze wandelroutes? Check dan snel mijn blog met fotografeer tips! Je kan de blog hier terug vinden.

Adjani TySy fotografie

Adjani over haar werk als hondenfotograaf:
"TySy Fotografie is ook vernoemd naar mijn 2 helden, TYson & JesSY. Zij zijn dé reden geweest dat ik me ben gaan specialiseren in hondenfotografie. Om zo de mooie, bijzondere momenten van het genieten van mijn honden vast te kunnen leggen."

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *