Pawdenco
Winkels & Merken

De trend voor de stijl volle hond! Pawdenco!

De trend onder de stijl volle hond is tegenwoordig bandana’s en laten we heel eerlijk zijn het staat ze natuurlijk ook helemaal geweldig en super schattig. Vandaag gaan we een van deze bedrijven in het zonnetje zetten namelijk Pawdenco! Voor dat wij contact hadden met Pawdenco had ik zelf nog helemaal geen ervaring met bandana’s. En daarom heb ik besloten om jullie er vandaag kennis mee te laten maken. Want nu we er eentje hebben zijn we opslag verliefd! En weten we zeker dat er nog heel veel bandana’s gaan volgen.

Hoe het allemaal begon:

Valerie de eigenaresse van Pawdenco is begonnen omdat zij zelf altijd bandana’s maakte voor haar eigen honden. Door ze op Instagram te delen en daar veel positieve reacties van te krijgen wist ze het direct. Dit is een gat in de markt! Ze was op dat moment al ondernemer en nadat ze contact had gehad met haar boekhouder besloot ze om het gewoon te doen. Ze starte met het maken van bandana’s en verkocht ze. Maar bij een bedrijfje hoort natuurlijk een leuke naam.Valerie besprak dit met haar beste vriendin en vertelde dat ze graag iets met de naam “Podenco” en iets met “Paws” wou. Daar ontstond dus al snel Pawdenco. Ze hebben er heel erg om moeten lachen maar soms moet je een naam gewoon niet ver zoeken!

De klant blijft altijd koning:

De klant blijft altijd koning bij Pawdenco. En dat maakt Valerie dan ook zeker uniek. Ook kan je eigenlijk al je wensen aangeven bij Valerie. Niets is te gek! Zo maakt zij bijvoorbeeld veel bandana’s met drukknopjes. Maar ook kan je jouw eigen bandana laten bedrukken. Hoe leuk is dat? Je eigen unieke bandana met je eigen tekst!! Wat Pawdenco ook uniek maakt is dat Valerie alle bandana’s met aan de ene kant een leuk printje en aan de andere kant een effen kleur maakt. Zo kan je de bandana’s op veel verschillende manieren dragen. Je kan hem dus helemaal met print, een omslag of juist met de effen kant dragen. Zo heb je verschillende bandana’s in 1.

Handwerk:

Ik was eigenlijk best nieuwsgierig naar hoe het proces van een bandana maken nou in zijn werking gaat en welke stoffen hiervoor gebruikt worden. Valerie heeft me alles zo goed mogelijk proberen uit te leggen. Het begint bij haar allemaal met het uitkiezen van de stof en de effen kleur die hierbij past. Meestal gebruikt Valerie katoen maar als ze een stofje ziet die ze moet hebben en deze is niet van katoen dan wijkt ze hier nog wel is vanaf. Deze stoffen worden allemaal eerst gewassen, gedroogd in de droger en daarna gestreken. Dan gaat ze alles aan elkaar naaien en naait ze ook het label erop. Daarna strijkt ze alles nog 1 keertje en dan zijn ze klaar. Voor 1 bandana heeft ze soms wel een uur werk! Dit ligt vooral aan de maat van de bandana. Het blijft allemaal handwerk maar Valerie zou het niet anders willen omdat ze het zo leuk vind om te doen! Daarna pakt ze alle pakketjes in en verstuurd ze dit naar de klanten. Ze verstuurd de bandana’s trouwens wereldwijd en de bandana’s zijn geschikt voor elke hond!

Tips voor het wassen van de bandana’s van Pawdenco:

Zoals iedereen wil ik ook dat de spulletjes van Xena lang mooi blijven dus 1 van mijn vragen was dan ook wat kan ik eraan doen zodat Xena lang kan genieten van haar bandana? Valerie wast alle stoffen altijd op 40 graden en droogt de bandana’s in de droger. Echter raad ze toch aan om de bandana’s als ze helemaal klaar zijn te wassen met de hand en daarna gewoon te laten drogen aan de lucht en dus niet in de droger. Ze gebruikt namelijk Flexfolie voor sommige bandana’s en dat mag absoluut niet in de droger. Ze zegt ook beter te voorzichtig en daar ben ik het helemaal mee eens!

Tips voor het veilig dragen van de bandana:

Veiligheid is natuurlijk super belangrijk als het gaat om onze trouwe viervoeters! Valerie geeft aan dat je het beste de bandana kan dragen onder de halsband. Zodat als de halsband beweegt de bandana blijft hangen. Ook geeft zij aan dat ze de bandana’s niet in huis laat dragen. Dit komt omdat Floo (haar hond) het heel erg leuk vond om de hoekjes stuk te bijten van de bandana. Valerie vond dat iets minder leuk en daarom had ze besloten om ze alleen buiten huis te dragen.

Shoppen!!:

Waar kunnen wij deze leuke en mooie bandana’s nou shoppen? Dat is heel makkelijk Pawdenco heeft een webshop waar je direct terecht kunt voor bandana’s maar ook strikjes kan je daar terug vinden. Wil je nou een kijkje nemen bij de webshop? Klik dan hier. Ook kan je de bandana’s shoppen via haar Instagram pagina. Hier laat ze verschillende bandana’s zien dus wil je hiervan op de hoogt blijven volg haar dan ook zeker eventjes. Klik hier voor haar Instagram pagina. Valerie staat ook regelmatig op verschillende handmade-markten zodat je de bandana’s ook live kan bekijken. En we hebben natuurlijk ook weer een hele leuke actie voor jullie! Je krijgt namelijk met de code xena20 20% korting op je aankoop bij Pawdenco. Deze actie is geldig t/m 03/07/2018 dus wees er snel bij! Want volgens mij is dit een super mooie deal!

Toekomst:

Valerie wilt graag nog veel in de toekomst bereiken! Ze zou het super tof vinden als ze van haar hobby haar beroep kan maken. Een droom waar velen van dromen maar waar maar een paar in slagen. Ze is op dit moment volledig zelfstandig maar nog niet volledig bezig met Pawdenco en dat is iets wat ze heel graag zou willen. Ook kan ze al een klein tipje aan iedereen geven voor een geheim project. Ze zegt hierover dat de baas en de hond er stralend uit komen te zien! Wij zijn heel erg benieuwd naar dit geheime project! Dus wil je hiervan op de hoogte blijven volg haar dan zeker eventjes op Instagram.

Ik raad iedereen aan om zeker eventjes een kijkje te nemen in de webshop en mocht je een leuke bandana zien die je echt heel graag wilt hebben bestel dan ook zeker met de code xena20 voor 20% korting op je bestelling! Wij zijn ook heel erg benieuwd naar jullie ervaringen met Pawdenco dus mocht je al een hele mooie bandana in huis hebben laat het dan ook zeker eventjes weten!

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Pawdenco. Alle meningen in deze blog zijn mijn eigen meningen en ervaringen.

 

 

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *