Broodfokker herkennen
Opvoedtips Puppy

Hoe herken je een broodfokker?

Vorige week hebben wij een blog geschreven over de verschillende soorten fokkers (Deze kan je hier terug lezen) maar hoe herken je nu een broodfokker? Vandaag geven wij jullie wat tips zodat jij de volgende keer precies weet met wie je te maken hebt. Wij willen deze informatie zoveel mogelijk met jullie delen zodat we op die manier broodfokkers kunnen beperken. Toen wij gingen kijken voor een puppy kwamen we heel veel broodfokkers tegen. Dwergkezen zijn op dit moment namelijk heel populair en de vraag is meer dan het aanbod. Perfect voor een broodfokker om te gaan fokken met dwergkeesjes.

Onze tips voor het herkennen van een broodfokker:

  1. Een broodfokker geeft geen garantie voor de gezondheid van een pup. Ze laten wel het paspoort zien met de inentingen en soms ook een doktersverklaring maar je kan niet bij ze terug komen als je hondje ziek blijkt te zijn.
  2. Vraag of je bij de pups mag kijken. Mocht de moeder er niet bij zijn vraag dan ook naar de moeder van de kleintjes en kijk of zij gezond is en niet futloos. Bij een broodfokker mag je vaak de moeder niet zien omdat deze er niet is of omdat ze in een slechte conditie is.
  3. Vaak heeft een broodfokker meerdere hondenrassen. Een echte fokker is helemaal gek van 1 ras en kan je hier ook van alles over vertellen. Dit gaat dan bijvoorbeeld over de rasstandaarden of over de rasvereniging.
  4. Als je bij de pups gaat kijken let dan op de gezondheid van de pups. Zien de oogjes, neusje en kontje er schoon uit en zijn ze aan het spelen en zijn ze blij om mensen te zien?
  5. Een broodfokker stelt eigenlijk nooit vragen over je eigen thuissituatie of over je ervaringen met honden. Het gaat hun puur om het geld en het maakt ze niets uit waar het beestje terecht komt.
  6. De pups leven vaak in een onhygiënische ruimte en vaak is deze geïmproviseerd in bijvoorbeeld een schuur. Een goede fokker laat de puppy’s opgroeien in de huiskamer.
  7. Zoek naar reviews via google. Tegenwoordig is er zoveel te vinden op internet en vaak worden vervelende ervaringen hier ook gedeeld.
  8. De pups zijn heel erg goedkoop. Een broodfokker heeft weinig kosten en wilt de pups snel kwijt zijn zodat hij weer plaats heeft voor een nieuw nestje.
  9. Een goede fokker bezorgd de pups niet aan huis maar wilt dat je zelf echt even bij de pups gaat kijken.
  10. De pups zijn ouder dan 7 weken voor ze naar een nieuwe eigenaar mogen. Bij een broodfokker maakt het niet uit hoe oud ze zijn.

Andere tips:

Als je het niet vertrouwd dan raad ik je aan om het hondje niet mee te nemen! Ik snap dat je het misschien zielig vind als het hondje daar achter blijft maar hiermee hou je de broodfok echt in stand. Bedenk ook dat goedkoop meestal duurkoop is. Vaak hebben hondjes van een broodfokker erfelijke ziektes of erfelijke afwijkingen. Ook door de onhygiënische omstandigheden kunnen de hondjes vlooien, wormen of zelfs Parvo hebben. Daarom raad ik je aan om de hondjes zeker niet mee naar huis te nemen.

Ik hoop dat jullie iets aan onze tips hebben en wij hopen dat over een aantal jaren er geen broodfokkers meer zijn! Wil je hier nog meer over weten of heb je hier vragen over laat het ons dan zeker eventjes weten! Wil je graag op de hoogte blijven van onze nieuwste blogposts? Dan kan je jezelf inschrijven voor de nieuwsbrief aan de rechterkant van deze pagina!

 

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *