Op vakantie zonder hond
Op stap met je hond Verzorgingstips

Op vakantie zonder hond, wat nu!?

Ik denk dat dit voor elk hondenbaasje een nachtmerrie is. Voor de eerste keer op vakantie zonder hond! Ook voor ons was dit echt een probleempje. Een probleem die we een tijdje hebben uitgesteld maar waar we toch niet onder uit konden. Vandaag ga ik met jullie onze ervaringen en tips delen voor een vakantie zonder je trouwe viervoeter!

Vakantie in mei met Xena:

In mei zouden wij voor de eerste keer op vakantie gaan zonder Xena. In januari wilden wij heel graag onze vakantie boeken voor in mei maar dit stelde we eigenlijk elke keer uit omdat we het heel erg lastig vonden om Xena achter te laten in een pension en op vakantie zonder hond te gaan. Uiteindelijk hebben wij er voor gekozen om een hond vriendelijke vakantie uit te zoeken in Nederland. We kwamen na een lange tijd zoeken uit op het vakantiepark Emslandermeer. Daar hadden we een huisje aan het water en een grote tuin waar Xena lekker kon rond banjeren. De 10 dagen dat wij daar waren was de temperatuur al vrij hoog en hebben we ook voor de eerste keer met Xena gezwommen, echt een super leuke ervaring! Maar ik merkte aan mijzelf dat ik toch minder tot rust kon komen als dat ik dat kan in het buitenland. Ik nam mijn werk gewoon mee en ik was nog steeds vrij actief op de blog en op Instagram. Vandaar dat ik zoiets had onze volgende vakantie moet naar het buitenland zijn om echt eventjes digital te detoxen maar dan zouden we wel op vakantie zonder hond moeten gaan.

Op vakantie zonder hond naar het buitenland:

We merkte door de hele warme zomer dat hitte niet voor Xena is weg gelegd met haar dikke en dubbele vacht. We wilden wel heel graag naar het buitenland op vakantie maar ik wou Xena niet weg brengen naar een pension. Dit omdat ze gewend is aan veel aandacht en nog steeds af en toe het lastig vind om zelf rust te pakken. Onze buren waren echt een uitkomst! Xena is zo gek op hun en ze mocht daar blijven logeren zolang wij op vakantie waren! Voor ons een feest en voor Xena een feest! Tot het zover was en ik haar met een knoop in me maag weg moest brengen en ik eigenlijk al niet meer kon wachten om haar op te halen na 8 dagen. Ook al wisten we dat ze het daar heel goed had.

Mijn tips:

  • Vraag aan het logeeradres om af en toe een foto of een filmpje op te sturen. Mij stelde dit echt enorm gerust als ik zag dat ze het heel erg naar haar zin had.
  • Zorg dat je de lievelingsknuffels en speelgoed mee geeft. Dit is voor je hond heel erg fijn maar het geeft jezelf ook een rustiger gevoel als je weet dat ze haar eigen speelgoed bij zich heeft en zich sneller thuis voelt.
  • Zorg voor voldoende eten en snoepjes. Zo zit je niet in de stress op je vakantieadres of ze wel genoeg eten bij zich heeft.
  • Geniet vooral heel erg van je vakantie! Jij mist je hond waarschijnlijk erger als dat hij jouw mist!

Dat was bij ons inderdaad ook zo! Wij gingen Xena ophalen en ze was heel blij om ons te zien maar ging daarna ook gewoon weer door met haar eigen dingen te doen. Als wij onze buren nu tegen komen dan begint ze direct te piepen dat ze daar naar toe wilt en word ze “boos” op ons als ze er eventjes niet heen mag :P. De volgende keer zullen wij met een geruster gevoel weg gaan omdat we weten dat ze het daar enorm naar haar zin heeft. Hoe doe jij dat? Neem je altijd je hond mee of laat je hem ook een tijdje alleen bij een oppas? Hoe ervaar jij dit? Ik ben heel erg benieuwd, laat het ons zeker eventjes weten in een reactie! Wil je tips over wat je mee moet nemen als je met je hond op vakantie gaat? Klik dan hier.

 

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *