Fouten bij het trainen van je hond
Gastblogs

Q&A Instagram Livestream.

Afgelopen dinsdag was het zover! Onze eerste Instagram livestream. Stiekem vond ik het super spannend maar het was ook heel erg leuk om te doen. Omdat wij ook begrijpen dat niet iedereen de livestream heeft kunnen bekijken hebben we besloten om alles ook nog eens op te schrijven in een blog. Vanaf nu gaan wij elke dinsdag live en daar kunnen jullie Xena live zien en je kan dan al jullie vragen aan ons stellen. Elke donderdag zullen wij dan de live stream bespreken in een blog! Een super leuke aanvulling vind ik voor hondenwereldonline.nl. Hier zijn de vragen die gesteld zijn:

1. Hoezo ben je begonnen met een Instagram pagina voor Xena?

Ik merkte dat mijn eigen Instagram en Facebook vol stonden met foto’s van Xena. En ik was bang dat mijn vrienden en familie dat misschien niet helemaal leuk vonden dus daarom heb ik besloten om een eigen pagina voor haar te maken. Ik vond dit zo leuk om met iedereen in contact te komen die ook helemaal gek zijn van honden. Daardoor ben ik ook begonnen met bloggen.

2. Hoe ben je op de naam Xena gekomen?

Mijn vriend is eigenlijk op deze naam gekomen. Toen wij Xena gingen ophalen hadden wij natuurlijk een naam nodig. Mijn vriend zag de naam Senna en die heeft hij een beetje aangepast naar Xena. Daarna kwamen wij erachter dat er ook een serie was Xena the Warrior Princess en ja toen vonden we het helemaal een leuke naam.

3. Kan je beter een halsband of een tuigje gebruiken?

Mijn mening is dat dit eigenlijk voor elke hond verschillend is. Voor kleinere honden vind ik het fijner om een tuigje te gebruiken. Ik ben anders heel erg bang dat ze last krijgt van haar nek. Maar er zijn ook honden die het veel fijner vinden om een halsband te dragen. Dusja, mijn mening is dat dit voor elke hond en baas anders is.

4. Waar haal je de inspiratie vandaan voor de blogs?

De blog is natuurlijk geschreven voor mijn eigen doelgroep. Dus ik kijk vooral naar wat ik graag opzoek over Xena en wat ik graag wil weten over honden. Verder heb ik contact met een aantal meiden waar ik regelmatig aan vraag wat zij graag willen lezen. Zij helpen mij hier dus ook bij.

5. Hoe kom je aan je informatie?

Ik spreek met een aantal mensen uit het hondenvak. Zoals bijvoorbeeld op de hondenschool enzovoort. Verder haal ik me informatie uit boeken en ook maak ik gewoon gebruik van het internet.

6. Heb je naast Aapie nog andere bijnamen voor Xena?

Aapie is echt haar bijnaam. Verder gebruik ik natuurlijk ook wel is schatje enzovoort maar meestal is dit gewoon Xena of Aapie. Vaak gebruiken we Aapie meer als Xena!

7. Voeren jullie brokjes of vlees?

Xena krijgt op dit moment de brokjes van Panzi-Pet Benelux. Wil je meer over dit merk weten? Klik dan hier. Ze krijgt deze brokken 3 weken en daar zijn wij heel tevreden over. Xena is een hele moeilijke eter als het gaat om brokken. Nu dat wij Panzi-Pet hebben gaat het een stuk beter en daar zijn wij heel erg blij mee!

8.Wat is de meest gelezen blog tot nu toe?

Meestal gaan de blogs heel goed die ik in samenwerking doe met andere bedrijven. Ik vind dit ook 1 van de leukste blogs omdat we de kleine bedrijven zo een beetje beter leren kennen. De grote bedrijven die kennen wij allemaal wel maar zo leren we ook de mensen kennen achter de kleinere bedrijven. De meest gelezen blog tot nu toe is de blog van Panzi-Pet Benelux.

9. Welke accounts op Instagram vind je zelf heel leuk om te volgen?

Er zijn verschillende honden accounts die ik leuk vind om te volgen. Zoals het account van Frenchie Nero. Verder vind ik het leuk om andere bloggers te volgen. Daar haal ik ook heel veel inspiratie uit voor onze eigen blog.

10. Heeft je vriend ook input?

Deze vraag kwam in de livestream zelf. Hij heeft zeker invloed op de manier waarop Xena word opgevoed en wat wij met haar doen. Maar met de blog houd hij zich niet echt bezig. Hij vind het vooral leuk dat ik dit zo leuk vind en daar is hij blij om. Soms geeft hij wel is tips maar dit gebeurt niet altijd.

11. Welke foto van de fotoshoot wil je graag laten uitvergroten?

Wij hebben laatst een fotoshoot gedaan met Xena. Wil je deze foto’s zien dan moet je zeker eventjes een kijkje nemen op onze Instagram pagina. Ik vind dit een hele lastige vraag omdat ik alle foto’s echt super mooi vind! We hebben laatst een fotoboek gemaakt met alle foto’s erin in samenwerking met fotofabriek.nl. Wil je deze zien? Klik dan hier. Zodra wij een foto hebben uitvergroot laat ik jullie dit zeker weten op onze Instagram.

12. Hoe vind je de doorzettingsvermogen om te blijven bloggen?

Ik haal de doorzettingsvermogen vooral uit mijn lezers. Ik vind het super leuk om leuke reacties te krijgen op onze blogs en om mensen hiermee te inspireren. Verder is Xena ook een goede doorzettingsvermogen. Ik merk aan haar dat ze het super leuk vind om elke keer op de foto te gaan en om dingetjes met mij voor de blog te doen.

13. Hoelang per dag loop je met Xena en hoevaak per dag?

Wij lopen ongeveer 3x per week een groot rondje dus dan gaan wij echt met haar naar het bos. Dan lopen wij meestal een uur met haar. Daarnaast lopen we dan vaak nog 3 rondjes. Op normale dagen als wij ook moeten werken dan lopen we 4x per dag met haar en dan bij elkaar is dat ongeveer een uur.

14. Hoe is de mening van vrienden en familie? Hebben ze zelf ook honden?

Deze vraag kwam in de livestream: Ze vinden het heel erg leuk dat ik met de blog bezig ben en dat ik het vooral heel leuk vind. Sommige mensen begrijpen alleen niet dat een blog echt een full time baan kan zijn. Soms ben ik een hele werkdag bezig met 1 blog. Denk hierbij aan de research, het schrijven, de foto’s maken met Xena en natuurlijk alles nakijken. Mijn ouders hebben 2 honden en mijn zus heeft ook een hond.

15. Wat voor sport lijkt je je nog leuk om te doen met Xena?

Deze vraag kwam in de livestream: Wij hebben agility met Xena geprobeerd maar dit vond ze niet zo heel erg leuk. Gehoorzaamheid vind Xena wel heel erg leuk. Ze heeft nu alleen nog puppy cursus gedaan en ik wil zeker na de zomer doorgaan met de vervolg cursus. Mij lijkt doggy dance ook nog heel erg leuk maar ik weet niet of Xena dit leuk gaat vinden dus dit zouden we een keertje moeten gaan uitproberen.

16. Zijn pomsky’s net zo eigenwijs als husky’s?

Deze vraag kwam in de livestream: Xena is geen pomsky maar zij is een Dwergkees. Tenminste ze is verkocht als een Dwergkees. Ze heeft geen stamboom dus ze is eigenlijk een kleine keeshond. Ons maakt dat niet heel erg veel uit. Ze is gezond, lief en een knappe hond dus wij zijn meer dan tevreden!

17. Wat wil je nog meer bereiken?

Deze vraag kwam in de livestream: Het zou mij super leuk lijken om hondenwereldonline.nl nog groter te maken. Dat zou ik graag willen bereiken. Het lijkt me super tof om het platform nog meer te vergroten en nog meer mensen te inspireren om meer met en voor hun hond te doen.

18. Wat is Xena haar favoriete trucje?

Deze vraag kwam in de livestream: Ik denk dat dit een touch is of een High Five. Alles wat ze met haar poten en der neus kan doen vind ze leuk! We hebben verschillende varianten op een High Five en al deze trucjes vind ze super leuk om te doen.

19. Wil je blog nog in andere talen als Nederlands?

Deze vraag kwam in de livestream: Ja! Het lijkt me heel erg leuk om de blog ook in het Engels te vertalen maar ik zelf ben hier niet goed genoeg in. Daarom zou ik iemand hiervoor nodig hebben die dit wel kan. Ik kan aardig Engels maar niet goed genoeg om echt te bloggen in het Engels. Ik ben laatst ook gevraagd voor een Engels hondenplatform om te gaan bloggen maar ook daar heb ik aangegeven dat ik niet zeker genoeg ben van mijn Engels.

20. Maak je alle foto’s van Xena zelf?

Deze vraag kwam in de livestream: De meeste foto’s maak ik zelf. We hebben een fotoshoot gehad met TySy Fotografie. Die foto’s komen natuurlijk ook online maar de meeste foto’s die jullie van haar zien maak ik zelf!

 

We willen iedereen heel erg bedanken voor de leuke live stream. Volgende week dinsdag komt er dus een nieuwe live stream online. Hier kunnen jullie van alles vragen of zeggen tegen ons. Kan je er niet bij zijn maar wil je wel je vragen insturen dan kan dit natuurlijk altijd! De tijd voor de live stream maak ik aankomende maandag bekent aan jullie zodat jullie hier rekening mee kunnen houden! Nogmaals heel erg bedankt en tot de volgende keer!

 

*  Foto is van TySy Fotografie.

Shelley

Shelley is de bedenkster van hondenwereldonline.nl. Hier blogt ze een aantal keer per week. Ze blogt hier over van alles wat met honden te maken heeft en deelt ze haar passie met haar lezers. Ze is trotse eigenaresse van Dwergkees Xena, haar grote liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *